Creatieve Coachpool

De kunstenaarcoach is een 'product' van een project wat liep van 2008 t/m 2011: de Creatieve Coachpool. In dit project werden kunstenaars en ondernemers (meestal uit het MKB) aan elkaar gekoppeld, met als opdracht om het innoverende vermogen van de ondernemers te stimuleren en het creatieve klimaat van zijn onderneming te verbeteren. Dit project werd georganiseerd in het kader van een nog groter project: 'Ongezouten'.

Hieronder wat citaten:
"De MKB-ondernemers die een creatieve professional of kunstenaar hebben laten meekijken in hun  bedrijf zijn stuk voor stuk enthousiast. Wat levert het op? Een frisse blik op hun bedrijfsvoering, aandacht voor creativiteit en innovatie. Dat kan het verschil maken; een voorsprong opleveren of voor vernieuwing zorgen."
"De opzet en uitvoering van de Creatieve Coachpool wordt begeleid door lector Giep Hagoort (Hogeschool van de Kunsten Utrecht (HKU) - lectoraat Kunst en Economie ) en Rob Philip (docent HKU). Aan de Creatieve Coachpool is een wetenschappelijk onderzoek gekoppeld. Dit onderzoek is gericht op optimalisering van de inzet van creatieve coaches ook op landelijk niveau."
(bron: ongezouten.nl)